Skip to main content

SDLC/SEPM MCQs based on UML, Extreme Programming, Agility, Development Models

Hello Everyone!


The MCQs are based on basics of Software Project Management. The topics included are UML Diagrams, SRS (Software Requirements Specification), Software Development Models, Agility, Scrum and Extreme Programming. These are the general topics in Software Development Life Cycle (SDLC), also known as Software Engineering and Project Management (SEPM).



Q 1) The user requirements are the parts of which document?

a. SDD
b. SRS
c. DDD
d. SRD

Solution: b) SRS (Software Requirements Specification)


Q 2) Resources refer to _____.

a. Manpower
b. Machinery
c. Materials
d. All of the above

Solution: d) All of the above


Q 3) Select the statement true for activity diagrams.

a. They can be used to discover parallel activities
b. They are used to depict workflow for a particular business activity
c. Activity diagrams do not tell who does what and are difficult to trace back to object models
d. All of the above

Solution: d) All of the above


Q 4) Which things are dynamic parts of UML models?

a. Structural things
b. Behavioral things
c. Grouping things
d. Annotational things

Solution: b) Behavioral things


Q 5) Which of the following are the valid relationships in Use Case Diagrams?

a. Generalization
b. Include
c. Extend
d. All of the above

Solution: d) All of the above


Q 6) User requirements are expressed as _____ in Extreme Programming.

a. Implementation tasks
b. Functionalities
c. Scenarios
d. None of the above

Solution: c) Scenarios


Q 7) Agility is defined as the ability of a project team to respond rapidly to a change.

a. True
b. False

Solution: b) False


Q 8) Classes and interfaces are a part of _____.

a. Structural things
b. Behavioral things
c. Grouping things
d. Annotational things

Solution: a) Structural things


Q 9) Project performance consists of ______.

a. Time
b. Cost
c. Quality
d. All of the above

Solution: d) All of the above


Q 10) What is a physical element that exists at runtime in UML?

a. A node
b. An interface
c. An activity
d. Node of the above

Solution: a) A node


Q 11) In XP (Extreme Programming) increments are delivered to customers every _____ weeks.

a. One
b. Two
c. Three
d. Four

Solution: b) Two


Q 12) Agile methods seem to work better when team members have a relatively high skill level.

a. True
b. False

Solution: a) True


Q 13) RAD model has _____.

a. 3 phases
b. 4 phases
c. 5 phases
d. 6 phases

Solution: c) 5 phases


Q 14) How many phases are there in Scrum?

a. Two
b. Three
c. Four
d. Scrum is an agile method and it does not have phases

Solution: b) Three


Q 15) Which one of the following is not a step of requirement engineering?

a. Elicitation
b. Design
c. Analysis
d. Documentation

Solution: b) Design


Q 16) Which of the following is a building block of UML?

a. Things
b. Relationship
c. Diagrams
d. All of the mentioned

Solution: d) All of the mentioned


Q 17) The project lifecycle consists of _____.

a. Understanding the scope of the project
b. Objectives of the project
c. Formulation and planning various activities
d. All of the mentioned

Solution: d) All of the mentioned


Q 18) Which one of the following is not a phase of Prototyping Model?

a. Quick design
b. Coding
c. Prototype Refinement
d. Engineer Product

Solution: b) Coding


Q 19) Which four framework activities are found in Extreme Programming?

a. Analysis, design, coding, testing
b. Planning, analysis, design, coding
c. Planning, design, coding, testing
d. Planning, analysis, coding, testing

Solution: c) Planning, design, coding, testing


PAGE 1  |  PAGE 2  |  PAGE 3  |  PAGE 4

Comments

Popular posts from this blog

Android Architecture Stack

Hello Everyone! In this article we are discussing about the android architecture. It is essential for all the android application developers to understand the android architecture to get a clearer idea about the structure on which the application is made. From the exam point of view, the android architecture stack question has been asked several times (sometimes along with the Dalvik Virtual Machine ). Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four layers. The five sections of android architecture are- Linux kernel Libraries Android Runtime Application Framework Applications This is a layered architecture with each section having a different functionality. A) Linux Kernel - It is the bottom most layer of the architecture. This is the kernel on which android is based. This layer provides a level of abstraction between the hardware devices. It also contains all the l...

UML - Use Case Diagram for Vending Machine

Hello Everyone! Here is an example of an Use case Diagram of a Vending Machine System. Problem Statement - A vending machine accepts coins for variety of products. The user selects the drinks from products available through selection panel. If the drink is available the price of the product is displayed. The user then deposits the coins depending on the price of the product. Coin collector collects coin after stipulated time the controller will compare the deposited coin with price. If amount deposited is less than price then error message will be displayed and all deposited coin will be dispensed by the coin dispenser else the drink will be dispensed by the product dispenser. Check out other UML (Unified Modeling Language) Diagrams - Class Diagram   Object Diagram   Sequence Diagram Collaboration Diagram   Activity Diagram   State Diagram   Component Diagram   Deployment Diagram  

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Process of Designing, Prototyping and Construction/Multiple Choice Questions - Part 3

Hello Everyone! This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interface Design. The MCQs are based on the Module 4 of the syllabus- Process of Designing, Prototyping and Construction. From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interface Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. Q 1) The use of touch in the interface is known as _______. a. Haptic Interfaces b. Multimedia Interface c. Multimodal Interface d. Gesture Interface Solution: a) Haptic Interfaces ...