Skip to main content

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Process of Designing, Prototyping and Construction/Multiple Choice Questions - Part 2

Hello Everyone!
This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interaction Design. The MCQs are based on the topic- Process of Designing, Prototyping and Construction.

From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interaction Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. These MCQs are also related to the subject Human Computer Interaction.




Q 1) In User Interface Design, which question is not a testing question for prototyping?

a. What is cost of designing?
b. How does UI measure up to users expectations?
c. How would users expect interface to look?

Solution: a) What is cost of designing?

Q 2) A _____ menu is a circular representation of menu items.

a. Pull up
b. Pull down
c. Pie
d. Pop-up

Solution: c) Pie

Q 3) _______ menu is the portrayal of menu items or objects in a graphic or pictorial form.

a. Iconic
b. Pop up
c. Pull down
d. Pull up

Solution: a) Iconic

Q 4) In user interface design, an interface metaphor is _____.

a. Online tutorials
b. Technical help for UI design
c. A set of user interface visuals, actions and procedures that exploit specific knowledge of users
d. Set of technical question

Solution: c) A set of user interface visuals, actions and procedures that exploit specific knowledge of users

Q 5) When users are involved in complex tasks, the demand on __________ can be significant.

a. Short-term memory
b. Multiple colours in GUI
c. Objects that appear on the screen
d. Shortcuts

Solution: a) Short-term memory

Q 6) Which of the following is not a design principle that allow the user to maintain control?

a. Show technical internals / code to user.
b. Design for direct interaction with objects that appear on the screen.
c. Allow user interaction to be interrupt-able and undo-able.
d. Provide for flexible interaction.

Solution: b) Design for direct interaction with objects that appear on the screen.

Q 7) Which of the following is not golden rule for interface design?

a. Place the user in control.
b. Make the interface consistent.
c. Use every possible colour in GUI.

Solution: c) Use every possible colour in GUI.

Q 8) Which type of file cannot be played with the Windows Media Player control?

a. WAV
b. AVI
c. MPEG
d. DOC

Solution: d) DOC

Q 9) What establishes the profiles of end users of the system?

a. Design model
b. System image
c. Mental image

Solution: b) System Image

Q 10) The physical devices used to store programs or data on a temporary or permanent basis for use in a computer or other digital electronic device is called as ____.

a. Memory
b. Cache Only
c. Disk I/O
d. Processors

Solution: a) Memory

Q 11) The method in which records are physically stored in a specified order according to a key field in each record is ______.

a. Random
b. Sequential
c. Hash
d. Direct

Solution: c) Hash

Q 12) ________ creates groups of items that are logical, distinctive, meaningful, and mutually exclusive.

a. Menus
b. Groupings
c. Console
d. Icons

Solution: b) Groupings

Q 13) What is not the goal of a good design?

a. Effectiveness
b. Efficiency
c. Safety
d. Inappropriateness

Solution: d) Inappropriateness

Q 14) To turn any UI application into an icon or symbol, ____.

a. Maximize
b. Minimize
c. Desktop
d. Taskbar

Solution: b) Minimize

Q 15) A __________ menu is a sub-menu derived from a higher-level menu, most typically a pull-down.

a. Pull up
b. Graphics
c. Cascading
d. Pop-up

Solution: c) Cascading

PAGE 1   ||   PAGE 2   ||   PAGE 3   ||   PAGE 4


Check out the other User Interaction Design MCQs posts

Comments

Popular posts from this blog

Android Architecture Stack

Hello Everyone! In this article we are discussing about the android architecture. It is essential for all the android application developers to understand the android architecture to get a clearer idea about the structure on which the application is made. From the exam point of view, the android architecture stack question has been asked several times (sometimes along with the Dalvik Virtual Machine ). Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four layers. The five sections of android architecture are- Linux kernel Libraries Android Runtime Application Framework Applications This is a layered architecture with each section having a different functionality. A) Linux Kernel - It is the bottom most layer of the architecture. This is the kernel on which android is based. This layer provides a level of abstraction between the hardware devices. It also contains all the l...

UML - Use Case Diagram for Vending Machine

Hello Everyone! Here is an example of an Use case Diagram of a Vending Machine System. Problem Statement - A vending machine accepts coins for variety of products. The user selects the drinks from products available through selection panel. If the drink is available the price of the product is displayed. The user then deposits the coins depending on the price of the product. Coin collector collects coin after stipulated time the controller will compare the deposited coin with price. If amount deposited is less than price then error message will be displayed and all deposited coin will be dispensed by the coin dispenser else the drink will be dispensed by the product dispenser. Check out other UML (Unified Modeling Language) Diagrams - Class Diagram   Object Diagram   Sequence Diagram Collaboration Diagram   Activity Diagram   State Diagram   Component Diagram   Deployment Diagram  

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Process of Designing, Prototyping and Construction/Multiple Choice Questions - Part 3

Hello Everyone! This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interface Design. The MCQs are based on the Module 4 of the syllabus- Process of Designing, Prototyping and Construction. From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interface Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. Q 1) The use of touch in the interface is known as _______. a. Haptic Interfaces b. Multimedia Interface c. Multimodal Interface d. Gesture Interface Solution: a) Haptic Interfaces ...