Skip to main content

IoE (Internet of Everything) Question Bank and Solution (MCQs) for Mumbai University Examination Information Technology Semester 8 - Part 1

Hello Everyone!
This article is based on the Multiple Choice Questions related to IoE.

These MCQs were given as question bank in Mumbai University-BE-Information Technology-Semester 8 Exam for the subject- Internet of Everything.





Q 1) A Bitwise Arbitration Tree anti-collision protocol aims to minimize the total number of slots, to increase RFID system efficiency. State the above Statement is True or False?

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 2) ALOHA uses random access strategy in order to identify the number of tags in an interrogation area.

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 3) CSMA based protocols are called as ______.

a. Listen before talk
b. Talk before listen
c. Both of these
d. None of these

Solution: a) Listen before talk

Q 4) In slotted ALOHA, time is divided into different lengths of time slots. State whether True or False.

a. True
b. False

Solution: b) False

Q 5) Query Window Tree Protocol is which Tree based Protocol?

a. Memoryless
b. Easy Frame Adjustment
c. Improved Efficiency
d. Fast slotting

Solution: a) Memoryless

Q 6) What IoT collects?

a. Human generated data
b. Machine generated data
c. Device data
d. Sensor data

Solution: d) Sensor data

Q 7) IoT is the intelligent connection of people, process and data.

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 8) Applications interested in sensor data are examples for ____.

a. Topics
b. Brokers
c. Subscribers
d. Publishers

Solution: c) Subscribers

Q 9) In which place the pressure sensor is needed for monitoring gases and their partial pressures?

a. Aviation
b. Automotive Industry
c. Industrial
d. Touch screen

Solution: c) Industrial

Q 10) IoE stands for _____.

a. Internet of Ethernet
b. Internet of Enterprise
c. Internet of Everything
d. Internet of Elegance

Solution: c) Internet of Everything

Q 11) Is STT better than existing Aloha-based and Tree-based protocol?

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 12) Anti-Collision Protocol is a critical part of which system?

a. ALOHA
b. RFID
c. Binary Tree
d. MBTP

Solution: b) RFID

Q 13) A sensor network has 4 types of topologies.

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 14) Which application comes under IoT for Smart Cities?

a. Fleet tracking
b. Shipment monitoring
c. Smart Roads
d. Prognostics

Solution: c) Smart Roads

Q 15) Which of the following is not involved in working of IoT?

a. Server
b. Nano tech
c. Sensor
d. RFID tag

Solution: b) Nano tech

Q 16) M2M is a subset of IoT?

a. True
b. False

Solution: b) False

Q 17) In slotted ALOHA, time is divided into equal time slots of length greater than the packet duration. The subscribers each have synchronized clocks and transmit a message only at the beginning of a new time slot.

a. True
b. False

Solution: a) True

Q 18) DHT11 is ______ sensor.

a. Pressure sensor
b. Humidity sensor
c. Touch sensor
d. Proximity sensor

Solution: b) Humidity sensor

    

                                    PAGE 1   ||   PAGE 2  


Comments

Popular posts from this blog

Android Architecture Stack

Hello Everyone! In this article we are discussing about the android architecture. It is essential for all the android application developers to understand the android architecture to get a clearer idea about the structure on which the application is made. From the exam point of view, the android architecture stack question has been asked several times (sometimes along with the Dalvik Virtual Machine ). Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four layers. The five sections of android architecture are- Linux kernel Libraries Android Runtime Application Framework Applications This is a layered architecture with each section having a different functionality. A) Linux Kernel - It is the bottom most layer of the architecture. This is the kernel on which android is based. This layer provides a level of abstraction between the hardware devices. It also contains all the l...

UML - Use Case Diagram for Vending Machine

Hello Everyone! Here is an example of an Use case Diagram of a Vending Machine System. Problem Statement - A vending machine accepts coins for variety of products. The user selects the drinks from products available through selection panel. If the drink is available the price of the product is displayed. The user then deposits the coins depending on the price of the product. Coin collector collects coin after stipulated time the controller will compare the deposited coin with price. If amount deposited is less than price then error message will be displayed and all deposited coin will be dispensed by the coin dispenser else the drink will be dispensed by the product dispenser. Check out other UML (Unified Modeling Language) Diagrams - Class Diagram   Object Diagram   Sequence Diagram Collaboration Diagram   Activity Diagram   State Diagram   Component Diagram   Deployment Diagram  

50 + Interview Questions/Experiences of TCS DCA April 2021

Hello Everyone! This post is dedicated to the Interview Questions asked in TCS DCA. DCA which is Digital Capability Assessment is usually conducted for the internal employees of TCS who are selected for the Ninja profile. If DCA is cleared successfully, then the candidates are offered Digital profile. That means the profile changes from Assistant System Engineer to System Engineer . This year i.e., in 2021, TCS conducted DCA for the candidates who have received offer letter but not joined TCS as an employee yet. The original DCA which is conducted for internal employees has a different pattern and is not discussed in this post. Rather this post is dedicated to the DCA conducted in March and April 2021 for 2021 recruits. The DCA was conducted on 19 th and 20 th March 2021. The test had two coding questions. To sucessfully clear DCA, all the test cases of both the codes must be passed. In March DCA, a lot of students faced compile...