Skip to main content

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Design Rules and Standards/Multiple Choice Questions - Part 1

Hello Everyone!
This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interface Design. The MCQs are based on the topic- Design rules and standards

From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interface Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data.





Q 1) Which of the following are common mobile application design mistake?

a. Browsability
b. Interoperability
c. Lean design
d. Over designing

Solution: b) Interoperability

Q 2) Which of the following is not ISO 9126 software quality factor?

a. Functionality
b. Portability
c. Reliability
d. Visual appeal

Solution: d) Visual appeal

Q 3) Which principle allows the modifiability of the user interface by the user or the system?

a. Task migratability
b. Multi-threading
c. Customization
d. Substitutivity

Solution: c) Customization

Q 4) Which principles provide a useful summary of its user centered design philosophy?

a. Shneiderman's eight principles
b. Norman's seven principles
c. Neilson's heuristics
d. Smit and Mosier guidelines

Solution: b) Norman's seven principles

Q 5) Which rules provide a convenient and succinct summary of key principles of interface design?

a. Neilson's heuristics
b. Shneiderman's eight principles
c. Norman's seven principles
d. Smit and Mosier guidelines

Solution: b) Shneiderman's eight principles

Q 6) Principle of Learnability focus on ______.

a. Predictability
b. Substitutivity
c. Multi-threading
d. Customizability

Solution: a) Predictability

Q 7) Which principle covers features that support the successful achievement and assessment of the goals?

a. Learnability
b. Flexibility
c. Adaptivity
d. Robustness

Solution: d) Robustness

Q 8) Which is the method that can be used for improving ease-of-use during the design process?

a. Responsiveness
b. Usability
c. Generalizabilty
d. Browsability

Solution: b) Usability

Q 9) Which of the following is not the element of design pattern?

a. Environment
b. Problem
c. Content
d. Solution

Solution: a) Environment

Q 10) Specific design rules which are high in authority and limited in application are known as ______.

a. Guidelines
b. Framework
c. Standards
d. Principles

Solution: c) Standards

Q 11) Which principle is an automatic customization of the user interface by the system?

a. Multiplicity
b. Interleaving
c. Multi-Modality
d. Adaptivity

Solution: d) Adaptivity

Q 12) Developing and applying design standards or guidelines achieves ______.

a. Flexibility
b. Visual appeal
c. Design consistency
d. Portability

Solution: c) Design consistency

Q 13) Which principle allow equivalent values of input and output to be arbitrarily substituted?

a. Task-migratability
b. Substitutivity
c. Customizability
d. Portability

Solution: b) Substitutivity

Q 14) Design rules in the form of standards and guidelines _____.

a. Provides direction for design
b. Confines the interactive property of system
c. Confuses the developers in sophisticated rules
d. Helps in minimizing usability

Solution: a) Provides direction for design

Q 15) Which rules are used for transforming difficult task to simple ones?

a. Norman's seven principles
b. Neilson's heuristics
c. Shneiderman's eight principles
d. Smit and Mosier guidelines

Solution: a) Norman's seven principles


PAGE 1   ||   PAGE 2   ||   PAGE 3   ||   PAGE 4


Check out the other User Interaction Design MCQs posts

Comments

Popular posts from this blog

Android Architecture Stack

Hello Everyone! In this article we are discussing about the android architecture. It is essential for all the android application developers to understand the android architecture to get a clearer idea about the structure on which the application is made. From the exam point of view, the android architecture stack question has been asked several times (sometimes along with the Dalvik Virtual Machine ). Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four layers. The five sections of android architecture are- Linux kernel Libraries Android Runtime Application Framework Applications This is a layered architecture with each section having a different functionality. A) Linux Kernel - It is the bottom most layer of the architecture. This is the kernel on which android is based. This layer provides a level of abstraction between the hardware devices. It also contains all the l...

UML - Use Case Diagram for Vending Machine

Hello Everyone! Here is an example of an Use case Diagram of a Vending Machine System. Problem Statement - A vending machine accepts coins for variety of products. The user selects the drinks from products available through selection panel. If the drink is available the price of the product is displayed. The user then deposits the coins depending on the price of the product. Coin collector collects coin after stipulated time the controller will compare the deposited coin with price. If amount deposited is less than price then error message will be displayed and all deposited coin will be dispensed by the coin dispenser else the drink will be dispensed by the product dispenser. Check out other UML (Unified Modeling Language) Diagrams - Class Diagram   Object Diagram   Sequence Diagram Collaboration Diagram   Activity Diagram   State Diagram   Component Diagram   Deployment Diagram  

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Process of Designing, Prototyping and Construction/Multiple Choice Questions - Part 3

Hello Everyone! This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interface Design. The MCQs are based on the Module 4 of the syllabus- Process of Designing, Prototyping and Construction. From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interface Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. Q 1) The use of touch in the interface is known as _______. a. Haptic Interfaces b. Multimedia Interface c. Multimodal Interface d. Gesture Interface Solution: a) Haptic Interfaces ...