Skip to main content

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Data Gathering, Analysis and Presentation/Multiple Choice Questions - Part 3

Hello Everyone!
This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interaction Design. The MCQs are based on the topic- "Data Gathering, Establishing Requirements, Analysis, Interpretation and Presentation".

From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interaction Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. The MCQs are based on the Module 3 of the syllabus and includes topics -

  • Establishing requirements
  • Five key issues
  • Techniques for Data Gathering
  • Data Analysis, Interpretation and Presentation
  • Task description and Task Analysis




Q 1) How does scenario not describe the use of software or other technological support to achieve a task?

a. Suggestively
b. Explicitly
c. Implicitly
d. Graphically

Solution: b) Explicitly

Q 2) Which recording provide the most accurate record of the session?

a. Only video
b. Magnetic tape
c. Only audio
d. Video and audio

Solution: d) Video and audio

Q 3)What also focuses on user goals?

a. Activity diagrams
b. DFDs
c. Use cases
d. Flowcharts

Solution: c) Use cases

Q 4) Who designed Hierarchical Task Analysis?

a. Colin Robson
b. Goetz and LeCompte
c. Annett and Duncan
d. Kahn and Cannell

Solution: c) Annett and Duncan

Q 5) Which interviews pose predetermined questions?

a. Semi-structured
b. Structured
c. Unstructured
d. Hierarchical

Solution: b) Structured

Q 6) Which analysis techniques help to investigate existing systems and current practices?

a. Task
b. Load
c. Strain
d. Test

Solution: a) Task

Q 7) What is the work or behavior that a device is to support provides data from which we can evolve requirements?

a. Confining
b. Dividing
c. Contextualizing
d. Abstracting

Solution: c) Contextualizing

Q 8) What refer to the circumstances in which the interactive product will be expected to operate?

a. Element Requirements
b. Terrain Requirements
c. Environmental Requirements
d. Matrix Requirements

Solution: c) Environmental Requirements

Q 9) What is an example of a system with a simple task flow and relatively low information content that is targeted for the layman?

a. Phone
b. ATM
c. Laptop
d. Tablet

Solution: b) ATM

Q 10) ___________ describes human activities or tasks in a story that allows exploration and discussion of contexts, needs, and requirements.

a. Certainty
b. Scenario
c. Improvision
d. Decline

Solution: b) Scenario

Q 11) Name the ways of finding out what is happening quickly and with little formality.

a. Slow and clean
b. Quick
c. Clean
d. Quick and dirty

Solution: d) Quick and dirty

Q 12) In which form are plans shown?

a. Graphical
b. Point
c. Line
d. Tree

Solution: a) Graphical

Q 13) What often occur simultaneously in ethnography?

a. Data integrity and analysis
b. Data understanding and analysis
c. Data operability and analysis
d. Data collection and analysis

Solution: d) Data collection and analysis

Q 14) Observing is useful at any time during product _________.

a. Deployment
b. Monitoring
c. Integration
d. Development

Solution: d) Development

Q 15) The studies which typically take weeks, months, or even longer to gain an inside understanding of what is going on in a community is known as ______.

a. Ethnocentrists
b. Ethnographic
c. Ethnogenisis
d. Ethnic minorities

Solution: b) Ethnographic

Q 16) Ethnographers reconstruct knowledge to produce detailed descriptions known as ______.

a. Tidy or thick
b. Rich or thick descriptions
c. Poor or thin
d. Untidy or thin

Solution: b) Rich or thick descriptions

Q 17) Which interviews generate rich data?

a. Semi-structured
b. Structured
c. Unstructured
d. Hierarchical

Solution: c) Unstructured

Q 18) Determining goals, exploring questions, and choosing techniques are necessary steps in the _____.

a. Hybrid testing framework
b. Decide framework
c. Linear automation framework
d. Data framework

Solution: b) Decide framework

Q 19) Which data is used to see and analyze what users do and how long they spend on different aspects of the task?

a. Structured data
b. Filtered data
c. Observational data
d. Unstructured data

Solution: c) Observational data

Q 20) _______ can be thought of as a conversation with a purpose.

a. Group discussion
b. Debate
c. Questionnaire
d. Interview

Solution: d) Interview

PAGE 1    ||    PAGE 2    ||    PAGE 3

Comments

Popular posts from this blog

Android Architecture Stack

Hello Everyone! In this article we are discussing about the android architecture. It is essential for all the android application developers to understand the android architecture to get a clearer idea about the structure on which the application is made. From the exam point of view, the android architecture stack question has been asked several times (sometimes along with the Dalvik Virtual Machine ). Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four layers. The five sections of android architecture are- Linux kernel Libraries Android Runtime Application Framework Applications This is a layered architecture with each section having a different functionality. A) Linux Kernel - It is the bottom most layer of the architecture. This is the kernel on which android is based. This layer provides a level of abstraction between the hardware devices. It also contains all the l...

UML - Use Case Diagram for Vending Machine

Hello Everyone! Here is an example of an Use case Diagram of a Vending Machine System. Problem Statement - A vending machine accepts coins for variety of products. The user selects the drinks from products available through selection panel. If the drink is available the price of the product is displayed. The user then deposits the coins depending on the price of the product. Coin collector collects coin after stipulated time the controller will compare the deposited coin with price. If amount deposited is less than price then error message will be displayed and all deposited coin will be dispensed by the coin dispenser else the drink will be dispensed by the product dispenser. Check out other UML (Unified Modeling Language) Diagrams - Class Diagram   Object Diagram   Sequence Diagram Collaboration Diagram   Activity Diagram   State Diagram   Component Diagram   Deployment Diagram  

Mumbai University/BE IT/User Interaction Design/Process of Designing, Prototyping and Construction/Multiple Choice Questions - Part 3

Hello Everyone! This article is based on the common Multiple Choice Questions related to User Interface Design. The MCQs are based on the Module 4 of the syllabus- Process of Designing, Prototyping and Construction. From the University Exam point of view, these MCQs were given as question bank in the 2020 Mumbai University-BE-Information Technology Exam for the subject- User Interface Design. The MCQs set is prepared from taking different cluster data. Q 1) The use of touch in the interface is known as _______. a. Haptic Interfaces b. Multimedia Interface c. Multimodal Interface d. Gesture Interface Solution: a) Haptic Interfaces ...